Impact ecosysteem – de podcast 

Vanaf 8 september beluister je maandelijks een nieuwe aflevering van onze podcast over impact ecosystemen. Tijdens de podcast komen experts en gasten uit het bedrijfsleven en de wetenschap aan het woord over wat een impact ecosysteem nou is, welke uitdagingen deze samenwerkingsvorm met zich meebrengt en waarom het in de huidige tijd noodzakelijk is om aan systeemdenken te doen.

Op deze pagina kan je alle afleveringen van de podcast terugvinden en beluisteren.


Aflevering #1 – Impact ecosystemen opzetten met Ron Steenkuijl, Directeur Corporate Affairs ADG Dienstengroep

Ron Steenkuijl stond aan de wieg van meerdere impact ecosystemen, waaronder het Nederlandse Integratiediner, de Nederlandse InclusiviteitsMonitor én de Nederlandse Schuldhulproute – een impact ecosysteem gericht op het realiseren van een schuldenvrij Nederland. Samen met Kirkman Company en Impact Centre Erasmus publiceerde Ron daarnaast dit platform, impactecosysteem.nl. Ron gaat in op wat een impact ecosysteem precies is, wat hij als de grootste de uitdagingen ziet bij het bouwen van een ecosysteem en hoe je die uitdagingen samen het hoofd biedt:

“Ook al vallen we 7 keer, de 8e keer staan we weer op. Ook al worden we een keer knock-out uit de ring geslagen, dan gaan we weer trainen en dan stappen we weer de ring in en dan gaan we weer door. Net zo lang tot we ons doel bereikt hebben. Dat is een beetje de ‘can do-mentaliteit’ die we nodig hebben.”