Impact ecosystemen in de praktijk

Het Nationaal Integratiediner geeft tegengas tegen vooroordelen

Wat:
Het Nationaal Integratiediner

Waarom:
Onbegrip en vooroordelen tussen mensen met verschillende etnische achtergronden.

Doel:
Tegengas bieden tegen vooroordelen door het kweken van onderling begrip.

Oplossing:
De positieve effecten van diversiteit laten zien door mensen van verschillende etnische achtergronden jaarlijks samen te laten koken en eten.

Wie:
Meer dan 200 organisaties doen mee met het initiatief van Asito.

Resultaat:
Het jaarlijks Nationaal Integratiediner heeft inmiddels ruim 200.000 deelnemers.

 

Het Nationaal Integratiediner koestert de kracht van diversiteit

In 2011 startte op initiatief van Asito, onderdeel van ADG Dienstengroep, het Nationaal Integratiediner. Met medewerkers van meer dan honderd nationaliteiten wilde de organisatie zowel intern als extern de positieve effecten van diversiteit laten zien. Elk jaar, op de tweede donderdag van oktober, koken en eten mensen met verschillende etnische achtergronden met elkaar. Ze gaan in gesprek over hun verschillen, waarbij ze als vanzelf uitkomen op de overeenkomstige behoeften, wensen en dromen die mensen hebben. Dit kweekt meer begrip en geeft tegengas tegen vooroordelen. Inmiddels doen meer dan 200 organisaties mee met het Nationaal Integratiediner. Ruim 20.000 mensen koken en eten samen en ervaren de kracht van het verschil.

De kracht van dit kopieerbaar en schaalbaar ecosysteem ligt in de eenvoud, laagdrempeligheid en in de repliceerbaarheid. Iedereen kan een integratiediner organiseren. De organisatie ondersteunt met marketingmaterialen. Daarnaast is het deelnemen aan het initiatief laagdrempelig. Het gaat om koken en eten. De gesprekken aan tafel en het gevoel van inclusiviteit, gewaardeerd worden en erbij horen, volgen vanzelf en behoeven geen regie of verdere voorbereiding.

Voor meer informatie, kijk hier. En/of bekijk de video.